045 649 7848

HEVOSAVUSTEINEN FYSIOTERAPIA KOUVOLA JA KYMENLAAKSO

HEVOSAVUSTEINEN FYSIOTERAPIA

Hevosavusteinen fysioterapia on kokonaisvaltainen terapiamuoto. Hevonen on terapiassa aktiivinen toimija, jolta asiakas saa välittömän ja tasa- arvoisen palautteen. Hevosavusteinen fysioterapia on fysioterapeutin ja hevosen yhdessä toteuttamaa yksilöllistä ja tavoitteellista terapiaa, jossa asiakas on kosketus-, liike ja tunnevuorovaikutuksessa hevosen ja ympäristön kanssa. Hevosavusteiseen terapiaan kuuluu myös hevosen hoitaminen ja sen käyttäytymisen seuraaminen. Hevosen liike parantaa puolestaan kehotietoisuutta. Hevosavusteisen fysioterapian avulla opitaan oman kehon, toiminnan, mielen ja käyttäytymisen säätelyä ja hallintaa. Tavoitteet laaditaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Tavoitteet voivat olla esimerkiksi motorisia, psyykkisiä, kasvatuksellisia tai sosiaalisia. Hevonen tekee toiminnasta kokonaisvaltaista ja motivoivaa. Hevosavusteiseen fysioterapiaan kuuluu olennaisena osana luonnossa liikkuminen hevosen kanssa. Luonto vaikuttaa myönteisesti sekä fyysiseen, että psyykkiseen hyvinvointiin. Luontoelementtejä hyödynnetään jokaisella käynnillä.

Olen kouluttautunut lasten- ja nuorten psykofyysisen fysioterapian osaajaksi, joten hyödynnän psykofyysistä osaamistani hevosavusteisessa fysioterapiassa. Psykofyysinen fysioterapia on kokemuksellista oppimista, jossa tarkastellaan kehon ja mielen välistä vuorovaikutusta. Tavoitteena on kokonaisvaltaisen toimintakyvyn edistäminen. 
Hevosavusteinen fysioterapia soveltuu lapsille, nuorille ja aikuisille. Aiempaa kokemusta hevosista ei tarvita.

Terapiatalli sijaitsee Kouvolan Harjussa kauniin luonnon keskellä. Talli on rauhallinen ja soveltuu erinomaisesti terapiatyöskentelyyn. Tallilla on rauhalliset lähimaastoreitit, ratsastuskenttä ja selkäännousu ramppi. 

OTA YHTEYTTÄ >>

TERAPIAHEVOSET


Princess Evenstar ”Sessa”

Princess Evenstar ”Sessa” on 12-vuotias, 140 cm korkea vankkarakenteinen tamma. Sessa on terapiahevonen jo toisessa polvessa. Sessan emä Zora on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran ratsastusterapian parissa.

Sessa on luonteeltaan ystävällinen ja sosiaalinen. Sessa tykkää lapsista ja rakastaa rapsutuksia.

Sessa on monitoimihevonen, ratsastuksen lisäksi sillä voi ajaa kärryillä tai vaunuilla. 

KEISER FOSS ”KEIJO”

Keijo on ihanin ja lempein vuonohevosruuna, jolta löytyy huumorintajuinen, leikkisä puoli hevoskavereiden kanssa irrotellessa.

Kun Keijo näkee ihmisen tulevan portille, se tulee välittömästi tervehtimään tarhan perältäkin. Keijo rakastaa hellittelyä, lempeitä sanoja ja rauhallista olemista. Keijon suosikkeja ovat maharapsutukset ja ihan vaan ihmisen läheisyydestä nauttiminen. Keijo arvostaa hyvää ruokaa ja herkut ovat herran mieleen. Keijo nauttii ratsastuksen lisäksi kärryjen ja vaunujen vetämisestä.

Keijolla on oma tarinansa kerrottavana, hän menetti emänsä 4 kuukauden ikäisenä. Mutta hän on myös loistava esimerkki siitä, kuinka koko hevoslauman tuella, turvalla ja ystävyydellä Keijosta on kasvanut sympaattinen, hieno hevonen.

SEURAA MEITÄ SOMESSA: